Θεραπευτική Μάλαξη

Home / Θεραπευτική Μάλαξη

Η Θεραπευτική Μάλαξη (ή κοινώς το μασάζ) αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στα χέρια του Φυσικοθεραπευτή, που έχει ως κύριο στόχο την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και την χαλάρωση του μυικού συστήματος. Η Μάλαξη διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα δημιουργώντας μας μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Ανακουφίζει από τον μυικό πόνο, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα (διεγείροντας την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού που αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα μας) ενισχύει την λειτουργία της αναπνοής και καταπολεμά την σωματική κόπωση.

Όπως και σε κάθε θεραπευτική πράξη έτσι και στην Μάλαξη, υπάρχουν ενδείξεις και αντενδείξεις. Η Θεραπευτική Μάλαξη εκτός από γνώση διάφορων χειρισμών και τεχνικών,
χρειάζεται γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας του ανθρώπινου οργανισμού. Για το λόγο αυτό πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν το νόμιμο κατοχυρωμένο δικαίωμα να ασκούν την Μάλαξη, την κατάλληλη εκπαίδευση και τις ανάλογες επιστημονικές γνώσεις.

Στο P.H.C. εφαρμόζουμε τα ακόλουθα είδη Θεραπευτικής Μάλαξης :

  • Μυοχαλαρωτική Μάλαξη
  • Λεμφική Μάλαξη (M.L.D.)
  • Αθλητική Μάλαξη
  • Deep Tissue Massage
error: Content is protected !!